söndag 14 februari 2010

Bröllop



I lördags var det bröllop. Andrea som jobbar i garaget, det vill säga sjukhusets tekniska förvaltning, skulle gifta sig med Sofia.
Vigseln i kyrkan innehöll en mängd tal, sånger och spontandans. Av någon anledning har dom alltid otroligt hög volym i ljudsystemet så Görans öronproppar kom väl till pass. Efter ceremonin i kyrkan var det mottagning i en stor sammankomstlokal intill kyrkan. Där bjöds det på mer tal i ett ljudsystem på bristningsgränsen, mer sång och mer spontandans. Brudparet satt på scenen och vi gäster satt på rader av bänkar. Vi var uppskattningsvis mellan 2 och 300 gäster. Under mottagning fick man gå fram och lämna gåvor och skaka hand med brudparet. Fram emot slutet av tillställningen bjöds det på mat. Vitt ris, kryddris och köttgryta, samt valfri läskedryck. Efter det att paret, på ett mycket stelt och korrekt sätt skurit upp och matat varandra av bröllopstårtan, och att bruden, på knä överlämnat en tårtbit till svärfar, var tillställningen över för vår del.
Enligt traditionen skall inte bruden le vid något tillfälle under dagen. Detta för att visa hur sorgligt det är att behöva lämna sin familj och bli överlämnad till sin man. Detta lyckades hon med vad vi kunde se. Paradoxalt kändes helt klart med tanke på den hämningslösa festen runt omkring.




1 kommentar:

  1. Stackars Göran! Han kommer inte kunna dricka utav sin goda läsk då ni klämt ihop honom så han får sitta sådär som en hattifnatt!

    http://michellevonwalden.blogg.se/images/2008/hatti_1207491331_3060738.gif

    SvaraRadera